My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Monday, 31 December 2012

# happy new year #

alhamdulillah allah masih panjangkan umur ku untuk menghirup udara dimuka bumi ini .. pejam pelik .. tahun 2012 dah nak berakhir .. dan welcom 2013 .. alhamdulillah .. mudah mudahan di tahun 2013 ini lebih bermakna .. azam aq tetap sama ingin menerima diploma .. :) .. tak nak azam banyak2 .. takut tak tercapai .. so korang punya azam apa tahun 2013 ni ?? harap2 azam korang tu tercapai .. ^^,

2013 ni .. umur semakin meningkat .. 21 tahun .. tua tak korang rasa ? hehe .. so ada lebih kurang 4 tahun untuk kumpul duit dan kawin .. hehe .. gatalnye .. tak apa laa ... itu angan2 aq .. berangan tak pakai duit pn .. hehe kn ?? :D .. lumrah kehidupan .. semua nak berpasangan .. walaupon ramai kengkawan yang dah bertemu jodoh .. dah ade anak .. tapi tak apa .. aq kejar cita2 dlu :) ..

2013 ni juga .. aq sedang bergiat dalam bidang bisnes .. WOW ! bisnes?? hehe .. macam tak percaya pulak nak bukak bisnes .. lalal ~ alaa baru nak cuba2 je kengkawan .. :D .. aq bisnes tudung .. untuk permulaan ni aq just jual " half moon shawl & tudung 2 layer, new arrival " .. harga berpatutan .. kain pon sedap ble pakai :) .. terima kasih buat mak .. :) .. kerana bagi semangat kat yana untuk buat bisnes ni sampai bagi yana modal lagi .. tq so much mak :) .. luv u ... muuaaahhkk ... tak lupa jugak .. cinta hati saya pun sama .. banyak tolong saya ... teman saya survey harga .. pilih tudung2 yang nak dijual :) .. tq sangat2 syg :) ..


half moon shawl ..
price : RM45.00 only tau !!
kat luar memang tak dapat harga macam gini .. 


tudung sarung 2 layer ..
price : RM50.00 .. 
haa mahal korang cakap ??
mmg laa mahal .. sebab new arrival tau ..
P/S : if korang nak tuudung ni ,,, boleh laa jenguk FB yana " liyana_azf@yahoo.com "
then bleh la tgok tudung2 nye .. yang tudung sarung tu macam2 colour ade .. 
boleh la pilih k :) .. enjoy guys .. 

Sunday, 23 December 2012

# cerita kita #

assalamualaikum :) ..


alhamdulillah cukup 1 year hubungan kami .. 
walaupon perbagai halangan yang kami tempuh .. 
tapi .. kami tetap disatukan :) .. 
terima kasih ya allah kau panjangkan hubungan kami berdua ..

dan .. 


panjang kan la hubungan kami sampai ke hari pernikahan .. 
amim .. mudah mudahan :) ..

syg mula jatuh hati dekat b .. masa kita mula-mula jumpa .. kita keluar pegi mana syg lupa,yang penting area PV12 je .. syg jalan nak naik umah .. b panggil syg .. then,b bisik kat telinga syg .. b kata " I LOVE U " .. ok sumpah sweet glee !! .. jantung syg masa tu mula laju .. dan yang paling penting b dah cairkan hati syg :) .. muuuaaahkkk3x ... ooo00o0oo ... bahagianye rasa .. hehehe .. 

....... TAPI .... 

masa tu masing-masing punya pasangan ..  AND !!!!!!! lastly ... kita bersama juga :) .. terima kasih ya allah ...

lagu ni untuk u darl .. huhu :P

lagi satu ni lagu ni yang pernah syg bg kat b ... :) .. sama macam kita ... huhu :P .. 

Thursday, 13 December 2012


Salam  1 malaysia .. huaaa Nampak tak yang aq ni semangat jadi anak Malaysia .. hehe .. so kali ni aq nak cerita tentang perjalanan hidup aq sebagai seorang AWEK ! fuuh .. bukan isteri tau .. hehe .. hakikatnye saya CIK ok !! bukan PUAN ! hahaha ..

NI MUKADIMAH DULU TAU … BARU LA SYOK KN ?? HEHE ..

.. BEST TAK JADI AWEK ORANG NI ??
..  APA YANG BEST NYE EHK ??
.. TAK RASA DIKONGKONG KE HIDUP NI ??

BLA …  BLAA .. BLAAA … MACAM2 LAGI SOALAN YANG BERMAIN DIFIKIRAN AQ,,BAHKAN KORANG JUGA KN ? …

JAWAPAN NYE :

.. MEMANG BEST JADI AWEK ORANG NI .. BAGI AQ LAA KAA KAN,TAK TAHU LA LAU KORANG ..

.. APA YANG BESTNYE EHK ??
 ** PERGI MANA-MANA ADA ORANG JAGA “ BODYGUARD” HEHE ..
**  KADANG-KADANG MERASA DIRI DISAYANGI,AMBIL BERAT, MACAM2 LAGI ..
** SO MACAM AQ NI JAUH DARI FAMILY,SO CINTA HATI LA YANG MENJAGA AQ KAT SINI .. TQ MUHAMMAD AZIEF BIN AZMI  ..
** LEPAS TU KAN YANG PALING BEST SEKALI !!! CINTA HATI BELANJA MAKAN,MINUM,BAJU,, MACAM2 LAGI LAA .. TAK ADA LA SELALU & TAK ADA LA MENGHARAP SANGAT .. YANG AQ HARAPKAN ADALAH KASIH SAYANG YANG DIA BAGI …

HIDUP DIKONGKONG ???
 ** URM ,, RASA TU MEMANG LA RASA , TAPI AQ KENA FAHAM LA .. CINTA HATI SAYANGKAN AQ .. SEBAB TU DIA KONGKONG AQ .. 

*
**
perjalanan hidup aq sebagai seorang awek kepada sang arjuna + cinta hati ni sangat menarik,bertuah aq kenal dengan dia,dari 1st jumpa,,tak sangka perangai dia macam gini,periang,baik,manja,bertolak ansur,tidak berkira,sangup susah senang dengan aq .. 
bersyukur sangat allah pertemukan aq dan sang arjuna :) ..
selama 1year kami berkasih { wah berkasih tu ! xmengagak ! haha } ..
macam2 yang kami tempuh .. detik suka dan duka :) .. 
semua nya dalam memory aq ni .. bukan hanya dalam memori kepala sahaja ..
tapi .. gambar2 aq dan dia .. macam2 lagi .. 
ya allah aq terlalu sygkn dy ..
jangan kau ambil dia ya allah selagi mata aq masih terbuka :) ..
aq tak mampu hidup tanpa dia .. selepas family aq :) ..

****
kalau nak cerita 1 persatu .. memang panjang entry ni .. so aq cerita mana yang terlintas dalam kepala otak ni je la .. hehe ..

** dia datang tengah-tengah malam umah aq,hanya untuk hantar burger dekat aq .. sebab aq tak makan malam lagi .. sumpah terharu sgt2 .. 
** dia tak pernah merungut walaupon tu salah aq .. dia tetap menjadi air .. menasihat & pujuk aq if aq tengah marah,selama aq dengan cinta hati ni hanya SEKALI sahaja dia tengking aq .. mse tu dia memang betul2 marah . { maafkan kite tau gemok ! }
** dia sangup hantar aq kat mana saja aq nak pergi laupun tempat tu jauh .. { tq syg }
** yang paling tak boleh lupa !! masa aq keracunan makanan,dia belikan ubat kat farmasi,,
{betul pulak ubat yang syg sye beli kn? } hehe .. tq again syg :)
** haaa tak lupa jugak .. kami pergi BERCUTI !! kat PENANG ! KAT MELAKA ! KAT KEDAH !

 
   haa,ni tiket2 yang kteorg pergi holiday .. syg, u know what,bukan gambar sahaja yang sye simpan tapi bende2 ni semua sye masih simpan,biar la jadi kenangan masa hari tua kte nanti & anak2 kte :)..insyallah..

syg happy sangat2 pegi holiday dengan b ^^,
- yang kereta api tu,kteorg g bukit bendera PENANG !
- yang ade tulisan A'FAMOSA tu kami pergi MELAKA ! mandi manda :)
- pas tu ADULT tu kteorg pergi kat TIMESQUARE :) ... beronok-ronok tau kteorg .. hehehe ..

haa ni pula resit2 yang aq simpan :) .. actually banyak lagi,tapi yang ni je laa snap,hehe ..
so...
- resit parking kereta masa dekat melaka ..
- masa nak masuk ANIMAL WORLD.. kat melaka 
- resit hotel yang kteorang lepak :) .. kat melaka jugak ..
- haa yang warne hijau tu,resit kteorg punya kesihatan .. kat TASIK TITIWANGSA .. 
- ada resit cuci gigi :) .. 
- actually aq ada simpan semua tiket2 wayang yang kteorang tengok,tapi aq lupa laa letak kat mana,maklumlaa banyak sangat benda yang nak dipikirkan .. hahahaa .. :) 

huaaa ... banyak tak anak patung aq ?? hehe ..
anak patung ni aq ngn cinta hati men kat tempat game .. :) cinta hati aq pandai gile ambil patung2 ni .. { maceh syg :) } so kalau dulu duduk kat PV12 lagi kteorg mesti main game ni .. 1 bulan 5 ringgit .. hehe ^^,
tapi sekarang masing2 dah duduk jauh .. dah tak main lagi laa .. :( .. so k .. 




***
awak ... saya harap hubungan kite sampai syurga ... ingat semua kenangan kite tau :)
jangan pernah padam dlm ingatan awk ^^,
saya nak awak tau ..yang saya sayangkan awak sgt2 ! ketat2 ! sendat2! 
JIWANGNYAAA !!! 

ok laa !! sampai sini sahaja entry kali ni,actually banyak lagi yang nak cerite dalam blog ni,,
tapi mata dah ngantok pula .. 
*
**
***
kepada yang sudi singgah & baca entry ni .. doakan laa kami semoga jodoh panjang ^^,
20.12.2012 .. kami genap 1 year ^^, alhamdulillah .. 

Sunday, 9 December 2012

- DUIT GAJI -

assalamualaikum kengkawan blog :) .. uhhh .. rasa lame sgt xentry blog ni laa .. rasa rindu la pulak ..  
ok entry kali ni nak cakap pasal duit gaji .. ^^,
alhamdulillah dah masuk 3 bulan kerja .. 
walaupon duit gaji tak seberapa .. 
tapi dapat la beli ape yang aq ingin kan :) ... alhamdulillah ..
dengan situasi kerja kat sana happy sgt2 .. 
untie malie,untie sonia,kak azizah .. n ramai lagi ..
mesti 1 ari nanty kte rindu nak borak2 dengan korang ..
lagi2 untie sonia .. rindu nak dengar mulut untie yang bising tu .. hehe ..
lau cakap dalam telefon pnye la laju .. hehe ..

so duit gaji tu .. aq dapat belikan .. cinta hati & mak aq baju .. :)

HADIAH UNTUK MY MUM ... 

 jubah kuning for u mum :)

tudung 2 layer for u jugak mum :)

ok .. aq beli jubah & tudung tu kat masjid india :) ..
sempena hari lahir mak 20.12.2012 :)
siyez murah gile2 tau ^^,
esok yana pos baju & tudung ni kat johor ..
yana harap mak suka dengan pemberian yana ni ...

HADIAH UNTUK CINTA HATI PULA ..

kemeja lengan panjang untuk my love ^^, PDI .. 

hadiah ni sempena 1year kteorg cpl :) 20.12.2012 
alhamdulillah ... cepat sgt mase berlalu .. 
semoga jodoh kami panjang smpi akhir hayat .. amin3 .. 

rasa seronok .. dapat belikan baju untuk orang yang tersayang ^^,
pakai duit gaji pulak tu .. hasil titik peluh aq ^^, ... 

Monday, 26 November 2012

sukarelawan harimau malaya



salam ...
nak cerita pasal pegi tengok bola ni :) ..
menjadi SUKARELAWAN + PENYOKONG ..
lau pon malaysia kecundang ..
kami tetap berbangga laa .. ^^,

*
**
yana pegi dengan kawan2 yana seramai 37 org :) 1 bas tu ..
huhuhu .. ramai kn?? kn??
kiteorang dapat tiket percuma ..
almaklumla RAKAN MUDA ..
so kementerian belia dan sukan sponser tiket untuk 3 ribu pelajar ..
banyak kan duit belia ni .. ehhee .

* tak nak ckp panjang .. meh tengok gambar2 kami kat bukit jalil untuk menyokong HARIMAU *

baju ni KBS bagi .. selamanya .. selamanya .. selamanya ..
harimau malaya :) ..

pemain bola untuk piala AFF suzuku 2012 ..

tiket yang yana dapat .. buaaanyaakkk x >?? huhu ..

saya & cinta hati .. kemana-mana dia sentiasa disisi :)

with my frend .. ini baru sebahagian tau :) .. 

yana .. liza.. aq..win & yan 

paling best !! jumpa fizo omar :) .. serius dy hensem doh !

haa .. ni plak kru-kru jaga parking VIP :) .. melepak je lebih .. keje xbuat jgk .. hehee ..

akhirnyaa (MALAYSIA VS SINGAPORE ) 3-0 ..
so k harimau malaya .. u all terbaik :))
** SINGAPORE ANJING ! DIBUNUH SAJA ** HHEHE

Sunday, 11 November 2012

Alpha Lipid sd2




Produk Pelangsingan Badan Terkenal Di New Zealand Kini Di MALAYSIA !


haa ... mesti korang kenal kan produk ni ?? 
ok sekarang ni yana ada MISI .. misi ape tu ??
alaaa dah tentu tentu tentu laa misi DIET :) ..

actually .. yana semakin risau tau .. 
yelaaa berat badan terlalu cepat naik ..
mana tak nye .. kat rumah tu .. 
bgn tido makan,tengok tb,makan pas2 tido lagi ..huhuh ...

BERAPA HARGA PRODUK NI ???

ok .. market price RM 180.00 ..
tapi ..
yana beli dapat harga RM 165.00 .. murah kn ???
haa ?? ada yang cakap mahal ??
alaa xpe laa .. sesekali kn .. badan nak cantik mesti la berusaha ..
laupon bende tu mahal ..

YANA BELI PRODUK NI MELALUI SAPE ??

yana beli ngn KAK AZWA .. " kakak ipar muhammad azief "
tq kak azwa .. 


haa .. mcg ni daripada customer kak azwa tu .. cepat kan turun ?? 

APA ITU ALPHA LIPID ??

SD2 adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein isolote yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya, diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah 'meal replacement' dimana kita perlu berlapar tetapi ia adalah 'meal supplement' dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. Oleh itu, semasa kita melalui program ini, kita tidak akan merasa letih dan kelihatan lesu seterusnya ia akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi


PETUA MINUM ALPHA LIPID ...

(1) – Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake supaya sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah hari, malam dan sebelum tidur. Pastikan cukup 4 kali sehari. Jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan turun sikit je, rugi je diet anda. Ikut sukatan yang ditetapkan kat tin tu.

(2) – Jangan makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

(3) – Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi) .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. Masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

(4) – Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

(5) – WAJIB TAHU Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram sahaja untuk sehari.

(6) – Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minum green tea tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda dapat amalkan senaman adalah lebih baik.



KELEBIHAN ALPHA LIPID 


  1.  Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang. Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan. 
  2. Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar. 
  3. Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.
  4. Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.|
  5. yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau 'yo-yo effect' dapat dikurangkan.
pantang larang lau nak makan Alpha Lipid ni .. 

uh ! mula2 memang payah laa kan nak tinggalkan bende ni semua ..
tapi berbalik pada MISI yana tadi ...
YANA BOLEH ! YANA BOLEH !!! yihaaaa :))
yang yana pelik .. buah-buahan tak boleh makan ?? ..
hurmm ... ish2 pelik2 ... korang pn mesti rasa pelik jugak kan ??? 

so ....
yana dah dapat jawapan kenapa buah-buahan TAK BOLEH makan ... nak tahu ?? haaa baca laaa kt bwah ni :))

haaa .. kawan2 sebab ni laa tak boleh makan ..

dah baca kan semua tu ?? so tak rasa ke nak berat badan yang cantik ??
if korang berminat .. boleh laa ... add kak azwa kat fb :) .. 
like page kat bawah ni .. 




Wednesday, 7 November 2012

burger daging special

ok kenapa tibe2 aq tulis pasal burger daging special ??
moment ni memang TAK BOLEH LUPAKAN :)..
lau teringat mesti tersenyum .. 

ok begini ceritenye ^^,

*
**
***
khamis malam tu aq ngn cinta hati plan nak keluar makan malam sesame ..
lepas tu .. boleh pulak hujan..
terpaksa la plan tu digugurkan .. huhuh
so .. masing2 lepak umah masing2 je laa ..

*
**
boring ... nyee !! bab masing2 kreadit kami dah nk habis .. 
so kami pon stop MCG :( .. 
lepas tu aq tengok la cerita SARAKIT .. alaa yg cerita hantu TB3 tu ... 

ting tong [ bunyi mcg sampai ] dari cinta hati aq ..
" syg .. syg dah mkn ?? "
dan aq balas " belom lagi la b,, knp??"
pas2 terus senyap .. tak ada bls mcg pape ..


tengok cerite ni sampai la terlelap .. hp tah kemana ...
tak lama tu .. housemate aq kejut ..
" yana2.. bangun .. azief kat luar tu "
aq dengan muka terkezut .. !! 

 comel x?? eheh

terus capai hp .. tuptup ade mcg ..
"syg keluar .. ade delivery hanta makanan tu .. cpt "

aq pon keluar laa .. tengok tak ada orang pon .. 
sumpah takut gle time tu ..
dah la baru lepas tengok cerite SARAKIT tu ..
jantung terus laju .. dupdap .. dupdap !!
bila nak tutup pintu je ..

*
**
muka cinta hati saya muncul .. 
dengan wat muke comel dy .. hehee .. muuaaahhkkk3x ...
rupenye ..
dia bawakkan BURGER SPECIAL !!! untuk aq ..
maceh syg :))...
terharu glee tau x .. yelaaa,,
dari jauh datang semata mata nak hantar burger ... dengan dy redah hujan ... 
TAK PERNAH TAU DY WAT CAM GINI ...
bab tu laa .. sampai entry kat blog ni haa... 
nak kongsi kemanisan hubungan kteorang ^^, 

tq yg sudi baca ye ... muuaahhhkkkk3x .. 



Wednesday, 31 October 2012

* AKU DAH PUTUS DENGAN DIA *

“aku dan dia dah putus…”
“kenapa?”
“aku dah x sayangkan dia. pelik bukan.tiba-tiba saja perasaan tu hilang”
“kau pasti dengan keputusan kau.kau x kesiankan dia? dia sayang kau…”
“kesian la jugak. tapi bila aku fikir balik. lagi kesian kalau aku teruskan. aku dah x mampu…”
“buatlah apa yang kau rasa terbaik….”

selepas setahun.

“aku geram. dia tipu aku. lepas setahun baru aku tahu…”
“kenapa? apa yang dah jadi…?”
“dia ada ramai perempuan belakang aku. dia tipu aku.aku rasa pedih. terlalu pedih…”
“kenapa kau pedih. kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”
“entah. mungkin rasa dikhianati. x dihargai.mungkin kalau aku sayang dia. sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka. rabak. koyak. patah….”
“lupakanlah. jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…tidurlah dah lewat…”
“aku tak boleh stop. mata aku x boleh nak lelap .kecewa aku menggunung. otak aku overtime….”

beberapa bulan kemudian

“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”
“kau ada jawapan?”
…senyum “ada…mudah.”
“apa dia?”
“bila aku pandang semua benda yang jadi tu ada hikmah.aku mula refleksi balik segala apa yang aku dah buat.apa yang jadi dalam hidup aku.dan aku dapat jawapan.kau nak tahu?”
“kongsi lah…”
“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun.mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku.dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku.sedangkan banyak benda yang aku lalai.hubungan aku dengan Allah aku terabai.”
“maksud kau?”
“aku banyak berfikir.refleksi balik segalanya.cari jawpan pada soalan-soalan aku.aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah.leka dengan cinta lelaki.aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki.aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta.nak tahu sesuatu?”
“teruskan aku dengar…”
“aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah.sekarang aku rasa aku tahu kenapa.aku belum cukup baik.dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah.tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.

Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu.lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”

“so sekarang?”
“aku tengah berjuang.menjadi lebih baik.doakan.selangkah.dua langkah…aku sedang berlari.mendekati Pencipta…”
“lelaki?cinta?”
“hanya yang Halal.janji Allah itu pasti.”
“kau yakin sekarang?rasa lebih baik?”
“alhamdulillah.semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh.cahaya itu yang buat aku bangun.dan ketenangan itu milik aku.sungguh,hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung.aku khilaf.sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.

Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku.mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja.tapi sekarang aku dah sedar,faham tanggungjawab aku.Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini.syukur ”

Sunday, 28 October 2012

assalamualaikum sume .. 
uh ! lame jgak tak update blog ny ..

kalau lama tak update opcoz laa banyak bende nk story kan :)

ok .. yana nak cerita pasal yana pegi I-CITY !! WOW...

 waa .. pic yana ngan sape tu ..lalalaa ..
ok laa yana pegi i-cty ngan MAK,ADIK&CINTA HATI YANA :)
actually mak datang KL ade rombongan sekolah.. so dalam kesempatan ni yana datang laa bawak cinta hati jumpe mak .. untuk kenal2 .. hihikk .. sumpah SERONOK gilee :) .. kiteorang masuk snow same2 .. snap pic same2 .. macam kat pic sebelah kanan tu :) .. terasa la diri ni macam kat kota LONDON sekejap ! hehe .. lama jugak laa kiteorang kat dalam snow tu .. lepas keluar dari snow tu kiteorang pegi amek gambar kat lampu2 I-CTY tu .. huhu ~  

                   




    haaa.. pic sebelah kiri ni pulak .. pic adik yana dengan cinta hati :)..  





                                                          lepas penat berjalan 1 hari suntuk .. kiteorang makan kat YAZID BURGER BAKAR ! yuumyyyy :) .. actually pic sebelah tu bkan pic dia .. pic tu amek dari google je :) .. btw .. burger kat yazid tu mmg sedap .. masa kiteorang datang sana mmg ramai orang .. daging dia berat 250g .. tebal .. padat .. sos lada hitam dia mmg terasa laa kat tekak ni ooow .. macam burger kat MCD .. hihii .. roti dia pon tak sama langsung ngn kedai2 jual burger tau .. roti dy sumpah lembut glee besar plak tu . harga dia pon berpatutan .. only RM 10.00 :) murah kn ?? haa ade yang cakap mahal ?? hurmm .. tak ape laa korang pegi dulu kedai dia .. rasa .. lau mahal pon memang ok laa .. macam yana suka makan KOBIS ! so kobis banyak gile dia letaakkk !!~ haa lagi 1 .. dy ade BURGER KING BAKAR weyh ~ .. memang besar glee .. RM 40.00 :) ..   http://www.youtube.com/watch?v=vw5KCkQI0mc&feature=related ( ni vedio dia :) .. masuk tv3 tu :)) 

* yazid burger ni terletak kat belakang UNISEL shah alam,seksyen 7
* kedai yazid burger ni buka dari pukul 5 hingga lewat malam 
* burger king yang yana cakap kat atas tu berat dia 1kg .. boleh makan 4-5 orang :)
*        
Harga untuk saiz 1kg - RM40
Harga untuk saiz 500g - RM20
Harga untuk saiz 250g - RM10
Berat ditimbang mengikut berat daging yang dipilih.
 
 haa ni laa owner dia wif burger king nya :)
 
burger king bakar dari jarak dekat :)

mesti terliur sapa yang tengok burger ni kan ?? yana yang entry pasal ni pon terliur dah .. rasa nak pegi lagi pon ade .. hehee ..
so korang apa tunggu lagi .. jom serbu YAZID BURGER ni .. tolong laa bangsa kita :) ..
                       

Sunday, 14 October 2012

** 9 bulan dalam sejarah **

9 bulan dalam sejarah ??
agak2 ape yang korang rasa??

biasenye lau cakap pasal 9 bulan ni ..
mesti pasal pregnant kn ?? haa?? what ?? pregnant ?? huhuhu ~

cumelnye muke budak ni .. hehee .. * terkejut ye ur mum pregnant? * huhu

tp ...
bukan pasal pregnant ok !!
jgn salah paham ye pembaca .. huhu ..
yana belum nikah laa ...

SO ,,, mesti korang ..
NAK TAHU KAN ??haa..

*
**
***

JENG ! JENG ! JENG ! ....

pn aniza,yana,azief

siapa PN ANIZA tu ?? hehee
ok dia adalah emak saya :))
seorang emak yg faham akan anak2 nye ..
boleh konsi segala masalah .. :)
yeeaahh ! itu la emak saya .. emak saya yg terbaik dalam dunia ni ^^,
ok .. !!

alhamdulillah .. setelah 9bulan berkawan dengan muhammad azief ..
selama ni sang buah hati bebual ngn mak dalam fon je ..
akhirnya si buah hati dapat jumpa my mum :) ..
dia cakap nak kenal-kenal biar bagi rapat ..
yana happy sangat ...
yang TAK HAPPY ! abah tak ikut ! hmm :(

mak datang KL .. sebab ada kursus .. so mak lepak kat hotel MAS AIRLINE ..
alaa tempat pilot2 tu .. hehee ..
masa nak pergi sana .. hujan .. nasib baek tak lebat sgt ..
sampai2 sne jee .. kitaorang terus dapat makan ! FREE lg tau ...
yana makan LAMB CHOP ! azief mkn BHUN .. 

lepas makan tu kami bebual2 .. :)
sang buah hati agak kekok laa pada awalnye .. pas2 lame2 ok je :))
alhamdulillah .. :)) syukur sangat2 ..
 dalam qol 10 tu kami blek :))

** next week my mum datang kl lagi sebab bawak rombongan bdak tahun6 **
so sang buah hati dapat jumpa mak lagi :))
ok guys .. tgu entry seterusnyaa :)

Tuesday, 2 October 2012

..:: kerja ::..

gud morning sume :) .. 
aq bangun pagi2 ni untuk update blog ni :)

tajuk kerja ?? ape ye ??
actually .. aq dah dapat kerja dekat dang wangi / bekerja sebagai operator call :)) alhamdulillah ..
hari2 aq datang kerja ngadap komputer .. ngadap telefon .. bercakap dengan orang ..

ni logo syarikat yang aq nak kje nty ..

haa lebih kurang mcm ni la nanti aq keje :) 

MACAM MANA SITUASI KERJA DIA ??

>aq tak tahu lagi situasi kerja dia macam mana .. bab hari ini baru start keje :)
>tp .. supervisor dia mmg baik .. ramah .. pndai buat lawak .. tapi adakalanya garang .. 
[biase la kn .. kene la garang .. baru la pekerja takot :P]
> kawan2 pula .. aq pun xtahu .. tapi apa yang aq harapkan .. suma baik2 .. senang laa nty nak kerje kn .. 
xde la tension bagai .. huhuhu

MACAM MANA AQ BOLEH TAHU KAT SITU ADE KERJA KOSONG ??

> al-kisahnya bermula macam ni .. huhu .. kawan aq ALONG yang bagitahu kat situ ada kerje .. TQ ALONG :))

AQ KERJA DENGAN SIAPA ???

>aq bukan sorang2 keje kat situ .. CINTA HATI : MUHAMMAD AZIEF pon kerja tempat yang sama 
>biase laa cinta hati saya tu .. kemana saya pegi .. mesti dia ada .. :))
>so aq pergi keje senang la sikit .. ade transport .. aq naik motor FZ dia la .. hihii

APA YANG AQ HARAPKAN ??

> dapat bekerja dengan tenang ..
> tahan dengan karenah customer2 yang aq call nanti ..
> dan permudahkn segala urusan aq bila bekerja nanti :) ..
amin mudah mudahan .. 

DUIT GAJI TU NANTI APA YANG AQ NAK BUAT ????

> 1st sekali mesti laa nak belanja family makan kn :) .. gaji pertama la katekan ...
>belikan adik2 aq barang yang dia nak :))
>belikan baju mak & abah ..
> simpan sikit dalam bank .. untuk masa depan nanti
> pas dah satel,baru la beli barang2 yang aq nak .. macam2 yang aq nak .. hahaa :))
> pas2 pegi holiday .. 

** eee macam2 laa lagi **







Sunday, 16 September 2012

..:: perbezaan yana dulu,dan yana yang sekarang ::..

haa .. kenapa tajuk tu ?? huhu ..
nak tau ?? kene laa bace entry kat bwah ni ok ...
mule2 skali .. nak ucap bebanyak terima kasih kpd yang sudi jenguk blog ni ... ^^
urmm nak start cmne ehk? yana pon tak tau nak crite macam mne .. bingung !
ok bila tamat sekolah mengah .. kawan2 sume wat hal sendri ..
ada yang dah keje .. sambung belajar .. kawen pn ade ..
dan yana menjejakkan kaki ni di kuala lumpur untuk study :))

jauh dari mak & abah .. jauh dari kawan2 .. :))
so bilaa dah jauh dari kawan2 .. mula laa ada yang berubah ..
kalau yang dulu skema .. skng dah pndai bergaya ..
yang  dulu comot .. skang dah kemas,wangi .. huhu
mana yang dulu poyo2 .. skang wow ! dasyat gle laa .. hihii ..

skang study kat kl tu dak nak dekat 3 year ,,,
so bila balik JOHOR tu .. jmpe kwan2 lama .. dorang akan cakap 

*
**


" YANA .. KO KENAPA GEMOK "
" MAKCIK .. KO ASAL GEMOK GILE HA ?? "
" YUNK .. PIPI KO ASAL MACAM APAM POLKADOT " ya allah sabor je la ..

masa HARI RAYA lg laa .. kene tegur dgn sepupu2 .. makcik2 .. pakcik2 .. :(

*
**

" YANA MCM MANA SKANG ?? so aq pn jawab OK SIHAT JE " HAA POKDE TAU YANA SIHAT .. TNGOK PIPI PON DAH TAU " .. pipi lg .. kembang sgt ke pipi ni ?? :(

DAN AQ !! hanya mampu jawab " HEHEHE,,biase laa senang hati " & "lepas makan tdo" hehe

ade jgak kawan2 aq cakap " YANA,KO NGAT,KO LEH KEKALKAN COMEL LOTEH KO TU ?? "
haaiyaaa ~ persoalannye " comel ke ?? lalaa ~ [kembang untuk beberapa minit] hihihi

SO ....

*
**
aq menganbil keputusan untuk amek pil PECAH LEMAK ! haa amek kau .. hehee


baru je try .. 




Wednesday, 12 September 2012

..:: happy besday ::..

alhamdulillah genab umur aq 20tahun .. skrang dah tak ada lagi belas2 .. hehee .. masuk puluh-puluh pulk .. 1st time sambut besday jauh dari mak & ayah .. dorang just wish melalui fon sje .. TQ MAK,ABAH,ADIK2 :)) ...

HAPPY GILA !!! 
KENAPA HAPPY ?? 

besday aq tahun ni pertama kali sambut dengan cinta hati aq (muhammad azief bin azmi)
tq syg ... haa tak lupe jgak housemate aq .. (win,nisa,sandra,memey & apiz)
SUMPAH ! tak sangka gila tau ..
haa..ni nak cerite sikit ape yang terjdi .. huhu

macam biasa qol 8 .. aq keluar dengan cinta hati aq ..
malam tadi .. pegi pasar malam ..
lepas beli makanan kteorg mkn kat tasik titiwangsa :) 
sampai2 titiwangsa hujan .. sejuk gilaa ..
so aq ajak laa dia balik ..
tp !!! dy ..
tak nak balik .. sibuk nak main game kat hp aq ..
smpi aq geram .. aq ckp " b nak syg demam ke??"
so kteorg pn blek .. tp dy bwk mtor slow sgt .. 

sampai-sampai umah .. gelap sangat2 .. aq xdela pkir pape ..
bab sblom tu cinta hati qol win tnye dy kt mne .. so win pn ckp dh kluar ,, kt umh xde spe .. 

masuk2 tu tibe2 dengar orang nyanyi HAPPY BESDAY TO U .. :))
ya allah ,, terpaku aq kat depan pintu tu .. hihi .. 
menitiskan air mate jgak laa .. tp skit je ..
air mate terharu :)) then dpt hadiah dari cinta hati ...

TQ B !! TQ KORANG !!! :))

tapi !!! semalam kene tipu habis2 dgn cinta hati !!
dy tipu ape ??? nak tahu tak ?? 

>> lepas anta aq blek umah kat sentul,dy ckp nak singgah PV12..sebab nak lepak ngan bdak2 umah ..
>> dy mcg aq ckp nak pegi KL FESTIVAL .. bab nak temankan boy ngn izu beli barang .. padahal pegi sana dengan hapiz .. untuk beli KEK & RANTAI :))
>> dy pnjam hp aq bab nak cll apiz,,alasan nak amek helmet .. ok laa .. bab mase tu hp dy problem .. huhu
>> last sekali . sebelom naik umah aq tu,,dy call win lg .. tnye kt mne .. ye ye je dy ckp win xde kt umah .. sume tak de kat umah .. padahal dah plan awal-awal .. hehe ..

** seb baik besday,,xjadi nak marah ! hehe .. pape pn tq again syg .. 

..:: kek yang awak belikan tu sedap ::..
..:: rantai awak belikan tu pn cantik sgt2 ::..


vedio yg sempat dirakam :))


12.9.2012 dalam kenangan



muke happy dapat rantai :)) 






Monday, 10 September 2012

..:: saya sayang awak GEMOK ::..

alhamdulillah .. sedar tak sedar hubungan kite dah 9bulan syg .. ya allah sekejap nye masa berlalu .. kenangan pahit & manis semua terpahat dalam minda ni .. only u syg :)) .. syg rasa macam dah bertahun dengan b .. :)) .. awak terlalu baik buat saya .. sabar dengan karenah syg .. laupon syg tau awk kadang2 letih layan .. tp awak still tersenyum .. TANPA MENGELUH .. maceh syg .. muuaahhkkk3x .. syg harap bleh selamanya dengan b .. :)) .. 

TAPI ! KITA DAH NAK HABIS BELAJAR .. 

hurmm .. lepas habis belajar mesti kite jauh sangat .. berkilometer jauhnye .. :(
tak pe laa .. bak kata org " sayang ditinggal-tinggalkn" :)
ape yang syg harapkan b .. jangan prnh lpekn syg ..
tinggalkn syg .. 

kalau kite jauh .. ni je laa syg leh tngk ..
gambar2 kite ..
setiap gambar ade ceritenye .. :))
pic lepas kte gaduh ..
pic kite tngah happy ..
SUMENYE KENANGAN B !!! 

ni ic second date kite syg .. MID VALLY kte tngok wayang crite omputih .. :))

haa.. ni plak cincin couple kte .. awak belikan mse 1st date kte .. maceh syg .. 

kat tmpat game .. kteorg ni ske g tmpt2 cm gny :)) tu air kgemaran kte kn syg .. 

MELAKA : eee seronok sangat masa ni ..

SEREMBAN : g open house .. then melencong g pntai sat ..

PULAU PINANG : ferri .. serius best sgt penang .. makanan dy laa ..

dalam kereta : ape lg dating laaa huhu

yeeh .. syg sye ske main bende ni .. lau dpt patung t dy bg yana .. dh brlmbak dlm almari ptng ni ..

ske sgt tnjuk gigi HANTU dy .. g open house umah mmbe ..

ITIK : weekk .. weekkk :)) tabung kawen kami .. huhu .. xde la .. tabung nak pegi holiday .. hihik 

syg ske pic ny !! awak lukis kat .. luv u ..









Sunday, 9 September 2012

..:: bukan lagi cinderella ::..

bangun pagi-pagi terus entry blog :)
semangat nak cerite pasal rumah baru ..
YANA BUKAN LAGI CINDERELLA!! huhuh..



KENAPA CAKAP MACAM TU ?? NAK TAHU TAK ?? HUHU..
yelaa .. yana dah duduk umah sewa sekarang .. :)
kat area SENTUL .. betul-betul dekat dengan TRAIN SENTUL :)
so boleh balik sesuka hati je .. and tak sape nak marah !! :))

dekat 1week jugak laa cari umah sewa .. call sane .. call sini ..
hari jumaat .. alhamdulillah .. dapat jugak rumah ..
bersyukur sangat ya allah ..
penat carik dengan (cinta hati,win,apiz)
dengan cinta hati tak sihat .. macam2 dugaan ..

ni bilik yana MASTER ROOM ..

barang2 pindah,actually ade lg bnyk ..

roomate yana :) gigih cari umah dgn dia lah ..

rumah baru ni lagi best dari yang dulu :)) best ..
duduk 8 orang ..