My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Monday, 26 November 2012

sukarelawan harimau malaya



salam ...
nak cerita pasal pegi tengok bola ni :) ..
menjadi SUKARELAWAN + PENYOKONG ..
lau pon malaysia kecundang ..
kami tetap berbangga laa .. ^^,

*
**
yana pegi dengan kawan2 yana seramai 37 org :) 1 bas tu ..
huhuhu .. ramai kn?? kn??
kiteorang dapat tiket percuma ..
almaklumla RAKAN MUDA ..
so kementerian belia dan sukan sponser tiket untuk 3 ribu pelajar ..
banyak kan duit belia ni .. ehhee .

* tak nak ckp panjang .. meh tengok gambar2 kami kat bukit jalil untuk menyokong HARIMAU *

baju ni KBS bagi .. selamanya .. selamanya .. selamanya ..
harimau malaya :) ..

pemain bola untuk piala AFF suzuku 2012 ..

tiket yang yana dapat .. buaaanyaakkk x >?? huhu ..

saya & cinta hati .. kemana-mana dia sentiasa disisi :)

with my frend .. ini baru sebahagian tau :) .. 

yana .. liza.. aq..win & yan 

paling best !! jumpa fizo omar :) .. serius dy hensem doh !

haa .. ni plak kru-kru jaga parking VIP :) .. melepak je lebih .. keje xbuat jgk .. hehee ..

akhirnyaa (MALAYSIA VS SINGAPORE ) 3-0 ..
so k harimau malaya .. u all terbaik :))
** SINGAPORE ANJING ! DIBUNUH SAJA ** HHEHE

Sunday, 11 November 2012

Alpha Lipid sd2




Produk Pelangsingan Badan Terkenal Di New Zealand Kini Di MALAYSIA !


haa ... mesti korang kenal kan produk ni ?? 
ok sekarang ni yana ada MISI .. misi ape tu ??
alaaa dah tentu tentu tentu laa misi DIET :) ..

actually .. yana semakin risau tau .. 
yelaaa berat badan terlalu cepat naik ..
mana tak nye .. kat rumah tu .. 
bgn tido makan,tengok tb,makan pas2 tido lagi ..huhuh ...

BERAPA HARGA PRODUK NI ???

ok .. market price RM 180.00 ..
tapi ..
yana beli dapat harga RM 165.00 .. murah kn ???
haa ?? ada yang cakap mahal ??
alaa xpe laa .. sesekali kn .. badan nak cantik mesti la berusaha ..
laupon bende tu mahal ..

YANA BELI PRODUK NI MELALUI SAPE ??

yana beli ngn KAK AZWA .. " kakak ipar muhammad azief "
tq kak azwa .. 


haa .. mcg ni daripada customer kak azwa tu .. cepat kan turun ?? 

APA ITU ALPHA LIPID ??

SD2 adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein isolote yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya, diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah 'meal replacement' dimana kita perlu berlapar tetapi ia adalah 'meal supplement' dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. Oleh itu, semasa kita melalui program ini, kita tidak akan merasa letih dan kelihatan lesu seterusnya ia akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi


PETUA MINUM ALPHA LIPID ...

(1) – Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake supaya sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah hari, malam dan sebelum tidur. Pastikan cukup 4 kali sehari. Jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan turun sikit je, rugi je diet anda. Ikut sukatan yang ditetapkan kat tin tu.

(2) – Jangan makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

(3) – Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi) .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. Masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

(4) – Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

(5) – WAJIB TAHU Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram sahaja untuk sehari.

(6) – Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minum green tea tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda dapat amalkan senaman adalah lebih baik.



KELEBIHAN ALPHA LIPID 


  1.  Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang. Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan. 
  2. Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar. 
  3. Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.
  4. Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.|
  5. yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau 'yo-yo effect' dapat dikurangkan.
pantang larang lau nak makan Alpha Lipid ni .. 

uh ! mula2 memang payah laa kan nak tinggalkan bende ni semua ..
tapi berbalik pada MISI yana tadi ...
YANA BOLEH ! YANA BOLEH !!! yihaaaa :))
yang yana pelik .. buah-buahan tak boleh makan ?? ..
hurmm ... ish2 pelik2 ... korang pn mesti rasa pelik jugak kan ??? 

so ....
yana dah dapat jawapan kenapa buah-buahan TAK BOLEH makan ... nak tahu ?? haaa baca laaa kt bwah ni :))

haaa .. kawan2 sebab ni laa tak boleh makan ..

dah baca kan semua tu ?? so tak rasa ke nak berat badan yang cantik ??
if korang berminat .. boleh laa ... add kak azwa kat fb :) .. 
like page kat bawah ni .. 




Wednesday, 7 November 2012

burger daging special

ok kenapa tibe2 aq tulis pasal burger daging special ??
moment ni memang TAK BOLEH LUPAKAN :)..
lau teringat mesti tersenyum .. 

ok begini ceritenye ^^,

*
**
***
khamis malam tu aq ngn cinta hati plan nak keluar makan malam sesame ..
lepas tu .. boleh pulak hujan..
terpaksa la plan tu digugurkan .. huhuh
so .. masing2 lepak umah masing2 je laa ..

*
**
boring ... nyee !! bab masing2 kreadit kami dah nk habis .. 
so kami pon stop MCG :( .. 
lepas tu aq tengok la cerita SARAKIT .. alaa yg cerita hantu TB3 tu ... 

ting tong [ bunyi mcg sampai ] dari cinta hati aq ..
" syg .. syg dah mkn ?? "
dan aq balas " belom lagi la b,, knp??"
pas2 terus senyap .. tak ada bls mcg pape ..


tengok cerite ni sampai la terlelap .. hp tah kemana ...
tak lama tu .. housemate aq kejut ..
" yana2.. bangun .. azief kat luar tu "
aq dengan muka terkezut .. !! 

 comel x?? eheh

terus capai hp .. tuptup ade mcg ..
"syg keluar .. ade delivery hanta makanan tu .. cpt "

aq pon keluar laa .. tengok tak ada orang pon .. 
sumpah takut gle time tu ..
dah la baru lepas tengok cerite SARAKIT tu ..
jantung terus laju .. dupdap .. dupdap !!
bila nak tutup pintu je ..

*
**
muka cinta hati saya muncul .. 
dengan wat muke comel dy .. hehee .. muuaaahhkkk3x ...
rupenye ..
dia bawakkan BURGER SPECIAL !!! untuk aq ..
maceh syg :))...
terharu glee tau x .. yelaaa,,
dari jauh datang semata mata nak hantar burger ... dengan dy redah hujan ... 
TAK PERNAH TAU DY WAT CAM GINI ...
bab tu laa .. sampai entry kat blog ni haa... 
nak kongsi kemanisan hubungan kteorang ^^, 

tq yg sudi baca ye ... muuaahhhkkkk3x ..