My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Friday, 20 July 2012

..:: KAU ::..


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu

MUHAMMAD AZIEF BIN AZMI :))

Monday, 16 July 2012

..:: budak baru belajar ::..

BORINNNGGGGG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak tau laa ari ni kenapaaa boring glee gleee .. tahap apa kite pon tak tahu laa kan !
jam dah nak pukul 3ptg ..

but still tak mandi lagi .. 
malas nak bangun dari katil !!!!!!
errghhh ~ 


so,kite hilangkan boring dengan cara ini ...

*
**
***
*****

Dalam bilik sorang2 .. sambil tunggu si arjuna balik claz..
 so ..
berangan laa .. hahaa ..

KITE BUDAK BARU !!

** baru nak belajar pakai tudung **
belajar dari youtube :))
maklumlaaa kite ni tak berapa pandai sangat pakai tudung ..
tudung jee belambak dalam almari ..
tp ..
pakai jauh sekali .. pegi kelas je pakai ..
or ..
tempat2 tertentu :))

so u guys !! jangan laa ketawa kan kite !! but u sokong kite tau !!
dari sudut tengah,tepi,, hahaha .. !!

bila tengok HELIZA HELMI pakai tudung :))
TERINGIN sangat nak pakai tudung pegi mana2 !!

lepastu kan kite suka tengok kawan kita yg sorang ni ..
dia housemate kite ..
dia kalau pakai tudung macam2 gaya :))
awak cantik laaa bilaa bertudung :)) kite puji awak ni ikhlas tau .. hihixx ..
haaa !! jangan kembang pulak tau !! hehee


ini wiwin :))
kite cume dapat yang ni je pic dia ..
sory wiwin kite curi pic awak ... lalalaa ~ ^^

ni gaya kite pakai tudung pulak .. ^^
                                                                         









OK ..  ni je laaa gaya kite pakai tudung .. next time kite update lagi ..
if kite dah pandai pakai tudung laaa + macam2 gaya .. hehee ^^
Tq yang sudi jenguk blog kite :)) .. 








Saturday, 14 July 2012

..:: cahaya hati menuju ilahi ::..

BAGAIMANA MENGGUNAKAN DUNIA SUPAYA IA MEMBAWA MANFAAT DIAKHIRAT?



  • HARTA yang dimiliki perlulah digunakan mengikut syarak cth : memberi sedekah,menunaikan haji,membeli pakaian yang menutup aurat and more laa ..
  • UMUR yang allah berikan kepada kita untuk mengabdikan kepadaNya dan jangan sesekali digunakan untuk maksiat ..
  • PANGKAT diberikan untuk keadilan bukan untuk dibangga banggakan ..
  • ANAK-ANAK perlu di didik .. bukan ilmu dunia sahaja .. malah ilmu akhirat juga ..
  • menuntut ILMU dengan bertujuan untuk menunaikan kewajipan dan untuk dekat dengan ALLAH bukan untuk mendapat habuan di dunia sahaja .. :))
terima kasih ya allah kau masih memberi aq umur untuk dekat dengan mu ..
syukur alhamdulillah ..
kau telah sedarkan aq ya allah ..

aq ..
terlalu jahil ..
terlalu ego ..
sehingga mengabaikan tuntutan mu ya allah :'(

hati aq mati dengan perbuatan jahil .. :'(
hati ini terlalu keras ..
terlalu hitam .. sehingga ...
alpa dengan suruhan mu ..

*
**

aq dah lama tak baca al-quran :'(
aq dah lama tak baca yassin :'(
semuanyaa dah laamaa .. ya allah :'(

terlalu banyak dosa yang aq lakukan didunia ini ya allah .. :'(
aq terlalu kejar dunia .. sampaikan akhirat aq abaikan :'(

terima kasih ya allah kau telah memberi aq hidayah ini..
itu tanda kau sayang akan aq ..
alhamdulillah ..

baru aq sedar ..
masih banyak yang perlu aq pelajari ..
ilmu agama ..
ilmu yang aq belajar 1 ketika dulu .. 
sehingga lupa segalanya ..
kerana apa??
kerana hati terlalu hitam ..
tidak diamalkan ..

insyallah sedikit demi sedikit akan aq ubah ..
tq again ya allah :) ..
hati rasa lapang bila luahkan semua ini ..
lagi selesa dengan duduk di atas sejadah dengan menadah tangan memohon ampun :))


corat-coret : ya allah perbaikilah diriku dan jadikan aq seorang yang solehah .. berikan la aq hidayah mu ya allah .. berikan la aq seorang insan yang boleh mengubah dan mengajar aq kejalan mu ya allah ..
** jika insan tu perempuan .. akan aq kenang sampai akhir hayat **
dan
** jika insan itu lelaki .. panjangkan la jodoh aq dan dia ya allah .. insyallah **

Saturday, 7 July 2012

..:: terima kasih emak ::..



yeeepiii~
dapat baji raya lagi daripada emak :))
maceh emak ..
muuuaaahkkkk3x ..
*
**
so persiapan raya tgl beli tudung dengan kasut jee ^^