My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Saturday, 30 June 2012

..:: terima kasih cinta ::..

terima kasih sebab ikut je kemahuan saya :))
saya teruja + happy gle2 dapat ape yang awak belikan :)) 
maceh again .. 




semua beli kat uptown :))
cantik kan??
my dear yang pilihkan ..
pandai gila dia pilihkan .. 

haa.. tak lupa juga baju OSAKA !
kami beli sepasang ..
dah lama kami idamkan baju ni ..
so akhirnya ! dapat jugaaa :)))

Tuesday, 26 June 2012

..:: KL+KEDAH+PENANG+KL ::..

[21.6-25.6]
berhoneymoon kat kedah/penang ..
sangat seronok ..

macam2 yang yana lalui selama kat sana with my love and friends :)
pahit / manis sumenye ade ..
1st destination kitaorang KEDAH :)
home sweet home + wasar ali motel ! 3hari 2malam hehe ..
lepak umah ida 2malam ..
sambil jalan2 kat kedah ..
urmm,,,kedah not bad laa kn bg yana ..
knp yana cakap not bad ??
bab kat kedah xberjalan sangat .. bnyk habiskan masa kat umah
yang seronoknye !
kami masak sama2 .. eee best gle laa :)

kami masak lauk 

~ ayam masak merah
~sup ayam+kentang
~sayur kubis

kami sempat berjalan jugak laa kat kedah ..

kami kat ICT kedah .. huhu 

my love : lepak kat menara 

yang tu antara pic2 kami kat kedah .. actually xbanyak pon pic kat kedah ..

next destination PENANG !
penang memang terbaik :) tiptop la !
makanan dia : suasana dia : pantai dia :
BEST ! 
kami naik FERY tau nak pegi ke belah pulau tu !
JAKUN seketika ..
biasa naik fery xsekali dengan kreta .. huhu

kat fery ..

ni masa kiteorang lepak kat PADANG BESAR !
kat sini la makanan dy best :)

pastu kami mandi manda kat pantai batu feringgi :))
seronok !!~

yang ni pulak time kiteorang kat bukit bendera :))

lau nak cerita pasal ni memang panjang la entry ni ..
so smpai sini je laa ..
cukup la korang tau yang penang ny best :)) huhu ..
and ni je pic yg yana dapat msukkan ..

so .. holiday seterusnya .. kat PULAU PANGKOR !
lepas raya kami pegi :))








Wednesday, 20 June 2012

..:: peristiwa lama terulang kembali ::..

19.06.2012
aq bangun macam biasa qol 7,untuk pergi kolej :)
dengan semangatnye tau ! hehe
so 
clazz untk ari ni intermediate pastry 
qol 8am-1pm

balik kelas tu aq terus tido ..
terjaga dari tido dalam qol 330 macam gitu la ..
rasa mual degan kata lain nak muntah .. :(

hurmmm ..
aq muntah tanpaa henti ...
segala apa yang aq makan hari tu keluar balik ..
masa tu .. hanya allah je yang tau betapa sakit perot ni ..
bukan muntah sahaja .. tambah pulak cirit-birit ..
sampaikan tak boleh nk bangun .. lau bangun msti muntah ..

tq muhammad azief : coz belikan ubat untuk saya ..
tp tu la .. ubat tu xsempat nan proses dah muntah balik ..
ya allah,cukup besar dugaan yang kau berikan kpd ku ..
dengan jauh dari mak ayah .. :'(
sampai tak tahan sangat ..
pergi juga klinik kat bawah rumah ny
kene inject :( .. sakit !
*
**
***
balik dari klinik tu terus tido ..
kesan ubat tu mybe ..

haa ! ni ubat2 yg aq kene makan !


dalam qol 730 aq bagun ..
bebual ngn housemate yang masing2 tengah siap nk pergi makan ..

aq dahaga .. pergi dapur dengan alasan untuk jerang air ..
tah macam mana ..
kepala ny pening sangat2x ..
tengok housemate pun dah berdouble ..
akhirnye .. aq PENGSAN ..

sedar2 dah terbaring kat atas tilam ..
lastly .. aq nak ucapkan .. TERIMA KASIH bebanyak buat ..

HOUSEMATE : YAN,LIZA,WIN,AIN,NISA KOGI ...

tak lupa juga ..
MUHAMMAD AZIEF :)) tq so much darling ..
korang ..
aq nak minta maaf bab nyusahkan korang .. buat korang terkejut ..
maaf sangat2 ..

tq allah kau kurnikan aq kawan2 yang sangat baik + my president :))
hanya allah je yg dapat membalas jasa korang tu .. amin7x ..

alhamdulillah keadaan aq semakin membaik :))

Saturday, 9 June 2012

..:: VERY HAPPY ::..


kucing ni terlalu happy macam yana :)

*
**
***

berkenaan dengan tajuk tu :))
yeepiii ~
happy sangat2 ..
with him .. muhammad azief bin azmi ...
tq syg ..
awak selalu wat hati saya ni gembira ^^,

hari ni aktiviti kita padat sgt ..
dari pagi sampai tengah hari kita kuar ..

kita pergi MASJID INDIA ..
awak belikan saya tudung 2 helai ..
rambang mata bile tengok :)
1helai 5ringgit je tau :))
murah kan??

ngn 1 beg :)) 


maceh manyak2 syg ..
untuk semuanyee ...
saya suke sangat2 :))









Saturday, 2 June 2012

~ my president demam ~




Dah 2 hari my president demam ..
sian sangat ..
terkilan pn ade jgk ..
sebab tak dapat nk jaga dia ..
[maafkan saya sayang]

tak tahu suhu badan dia macam mana ..
tp biase la kan ..
lau orang demam mesti suhu panas sangat..
saya risau keadaan awak sekarang ni sayang ..
mama ngn abah awak dh la tak ada ..
awak kene buat sendiri semua ..

malam semalam my president tido awal ..
orang xsihat :))
kene la tido awal ..

lepas tu,dalam pukul 2:00 am..
my president call :))
dengan aq yang tengah mamai ..
angkat call my president :))

Dengar pulak suara manja dy ..
terus segar mata ni ha :))
[pada hakikatnya my president seorang yang manja]

MP : syg.. badan b panas ..
KC : b makan la ubat ok :)) bg cepat sembuh ..
MP : Dah makan,tp kepala b pening sangat .. b nak syg .. syg datang laa penang ..
jaga b .. b demam sebab rindukan syg 

KC : suruh laa sesape picitkan kepala b tu .. syg nak datang mcm mne?jauh la b ..
MC : syg ny xsygkn b ke?? 

tu antara dialog malam tadi :))
dengan suare manja dia .. wat saya makin rindu kat awak ..

**SEMOGA CEPAT SEMBUH SAYANG**