My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Monday, 31 December 2012

# happy new year #

alhamdulillah allah masih panjangkan umur ku untuk menghirup udara dimuka bumi ini .. pejam pelik .. tahun 2012 dah nak berakhir .. dan welcom 2013 .. alhamdulillah .. mudah mudahan di tahun 2013 ini lebih bermakna .. azam aq tetap sama ingin menerima diploma .. :) .. tak nak azam banyak2 .. takut tak tercapai .. so korang punya azam apa tahun 2013 ni ?? harap2 azam korang tu tercapai .. ^^,

2013 ni .. umur semakin meningkat .. 21 tahun .. tua tak korang rasa ? hehe .. so ada lebih kurang 4 tahun untuk kumpul duit dan kawin .. hehe .. gatalnye .. tak apa laa ... itu angan2 aq .. berangan tak pakai duit pn .. hehe kn ?? :D .. lumrah kehidupan .. semua nak berpasangan .. walaupon ramai kengkawan yang dah bertemu jodoh .. dah ade anak .. tapi tak apa .. aq kejar cita2 dlu :) ..

2013 ni juga .. aq sedang bergiat dalam bidang bisnes .. WOW ! bisnes?? hehe .. macam tak percaya pulak nak bukak bisnes .. lalal ~ alaa baru nak cuba2 je kengkawan .. :D .. aq bisnes tudung .. untuk permulaan ni aq just jual " half moon shawl & tudung 2 layer, new arrival " .. harga berpatutan .. kain pon sedap ble pakai :) .. terima kasih buat mak .. :) .. kerana bagi semangat kat yana untuk buat bisnes ni sampai bagi yana modal lagi .. tq so much mak :) .. luv u ... muuaaahhkk ... tak lupa jugak .. cinta hati saya pun sama .. banyak tolong saya ... teman saya survey harga .. pilih tudung2 yang nak dijual :) .. tq sangat2 syg :) ..


half moon shawl ..
price : RM45.00 only tau !!
kat luar memang tak dapat harga macam gini .. 


tudung sarung 2 layer ..
price : RM50.00 .. 
haa mahal korang cakap ??
mmg laa mahal .. sebab new arrival tau ..
P/S : if korang nak tuudung ni ,,, boleh laa jenguk FB yana " liyana_azf@yahoo.com "
then bleh la tgok tudung2 nye .. yang tudung sarung tu macam2 colour ade .. 
boleh la pilih k :) .. enjoy guys .. 

Sunday, 23 December 2012

# cerita kita #

assalamualaikum :) ..


alhamdulillah cukup 1 year hubungan kami .. 
walaupon perbagai halangan yang kami tempuh .. 
tapi .. kami tetap disatukan :) .. 
terima kasih ya allah kau panjangkan hubungan kami berdua ..

dan .. 


panjang kan la hubungan kami sampai ke hari pernikahan .. 
amim .. mudah mudahan :) ..

syg mula jatuh hati dekat b .. masa kita mula-mula jumpa .. kita keluar pegi mana syg lupa,yang penting area PV12 je .. syg jalan nak naik umah .. b panggil syg .. then,b bisik kat telinga syg .. b kata " I LOVE U " .. ok sumpah sweet glee !! .. jantung syg masa tu mula laju .. dan yang paling penting b dah cairkan hati syg :) .. muuuaaahkkk3x ... ooo00o0oo ... bahagianye rasa .. hehehe .. 

....... TAPI .... 

masa tu masing-masing punya pasangan ..  AND !!!!!!! lastly ... kita bersama juga :) .. terima kasih ya allah ...

lagu ni untuk u darl .. huhu :P

lagi satu ni lagu ni yang pernah syg bg kat b ... :) .. sama macam kita ... huhu :P .. 

Thursday, 13 December 2012


Salam  1 malaysia .. huaaa Nampak tak yang aq ni semangat jadi anak Malaysia .. hehe .. so kali ni aq nak cerita tentang perjalanan hidup aq sebagai seorang AWEK ! fuuh .. bukan isteri tau .. hehe .. hakikatnye saya CIK ok !! bukan PUAN ! hahaha ..

NI MUKADIMAH DULU TAU … BARU LA SYOK KN ?? HEHE ..

.. BEST TAK JADI AWEK ORANG NI ??
..  APA YANG BEST NYE EHK ??
.. TAK RASA DIKONGKONG KE HIDUP NI ??

BLA …  BLAA .. BLAAA … MACAM2 LAGI SOALAN YANG BERMAIN DIFIKIRAN AQ,,BAHKAN KORANG JUGA KN ? …

JAWAPAN NYE :

.. MEMANG BEST JADI AWEK ORANG NI .. BAGI AQ LAA KAA KAN,TAK TAHU LA LAU KORANG ..

.. APA YANG BESTNYE EHK ??
 ** PERGI MANA-MANA ADA ORANG JAGA “ BODYGUARD” HEHE ..
**  KADANG-KADANG MERASA DIRI DISAYANGI,AMBIL BERAT, MACAM2 LAGI ..
** SO MACAM AQ NI JAUH DARI FAMILY,SO CINTA HATI LA YANG MENJAGA AQ KAT SINI .. TQ MUHAMMAD AZIEF BIN AZMI  ..
** LEPAS TU KAN YANG PALING BEST SEKALI !!! CINTA HATI BELANJA MAKAN,MINUM,BAJU,, MACAM2 LAGI LAA .. TAK ADA LA SELALU & TAK ADA LA MENGHARAP SANGAT .. YANG AQ HARAPKAN ADALAH KASIH SAYANG YANG DIA BAGI …

HIDUP DIKONGKONG ???
 ** URM ,, RASA TU MEMANG LA RASA , TAPI AQ KENA FAHAM LA .. CINTA HATI SAYANGKAN AQ .. SEBAB TU DIA KONGKONG AQ .. 

*
**
perjalanan hidup aq sebagai seorang awek kepada sang arjuna + cinta hati ni sangat menarik,bertuah aq kenal dengan dia,dari 1st jumpa,,tak sangka perangai dia macam gini,periang,baik,manja,bertolak ansur,tidak berkira,sangup susah senang dengan aq .. 
bersyukur sangat allah pertemukan aq dan sang arjuna :) ..
selama 1year kami berkasih { wah berkasih tu ! xmengagak ! haha } ..
macam2 yang kami tempuh .. detik suka dan duka :) .. 
semua nya dalam memory aq ni .. bukan hanya dalam memori kepala sahaja ..
tapi .. gambar2 aq dan dia .. macam2 lagi .. 
ya allah aq terlalu sygkn dy ..
jangan kau ambil dia ya allah selagi mata aq masih terbuka :) ..
aq tak mampu hidup tanpa dia .. selepas family aq :) ..

****
kalau nak cerita 1 persatu .. memang panjang entry ni .. so aq cerita mana yang terlintas dalam kepala otak ni je la .. hehe ..

** dia datang tengah-tengah malam umah aq,hanya untuk hantar burger dekat aq .. sebab aq tak makan malam lagi .. sumpah terharu sgt2 .. 
** dia tak pernah merungut walaupon tu salah aq .. dia tetap menjadi air .. menasihat & pujuk aq if aq tengah marah,selama aq dengan cinta hati ni hanya SEKALI sahaja dia tengking aq .. mse tu dia memang betul2 marah . { maafkan kite tau gemok ! }
** dia sangup hantar aq kat mana saja aq nak pergi laupun tempat tu jauh .. { tq syg }
** yang paling tak boleh lupa !! masa aq keracunan makanan,dia belikan ubat kat farmasi,,
{betul pulak ubat yang syg sye beli kn? } hehe .. tq again syg :)
** haaa tak lupa jugak .. kami pergi BERCUTI !! kat PENANG ! KAT MELAKA ! KAT KEDAH !

 
   haa,ni tiket2 yang kteorg pergi holiday .. syg, u know what,bukan gambar sahaja yang sye simpan tapi bende2 ni semua sye masih simpan,biar la jadi kenangan masa hari tua kte nanti & anak2 kte :)..insyallah..

syg happy sangat2 pegi holiday dengan b ^^,
- yang kereta api tu,kteorg g bukit bendera PENANG !
- yang ade tulisan A'FAMOSA tu kami pergi MELAKA ! mandi manda :)
- pas tu ADULT tu kteorg pergi kat TIMESQUARE :) ... beronok-ronok tau kteorg .. hehehe ..

haa ni pula resit2 yang aq simpan :) .. actually banyak lagi,tapi yang ni je laa snap,hehe ..
so...
- resit parking kereta masa dekat melaka ..
- masa nak masuk ANIMAL WORLD.. kat melaka 
- resit hotel yang kteorang lepak :) .. kat melaka jugak ..
- haa yang warne hijau tu,resit kteorg punya kesihatan .. kat TASIK TITIWANGSA .. 
- ada resit cuci gigi :) .. 
- actually aq ada simpan semua tiket2 wayang yang kteorang tengok,tapi aq lupa laa letak kat mana,maklumlaa banyak sangat benda yang nak dipikirkan .. hahahaa .. :) 

huaaa ... banyak tak anak patung aq ?? hehe ..
anak patung ni aq ngn cinta hati men kat tempat game .. :) cinta hati aq pandai gile ambil patung2 ni .. { maceh syg :) } so kalau dulu duduk kat PV12 lagi kteorg mesti main game ni .. 1 bulan 5 ringgit .. hehe ^^,
tapi sekarang masing2 dah duduk jauh .. dah tak main lagi laa .. :( .. so k .. 




***
awak ... saya harap hubungan kite sampai syurga ... ingat semua kenangan kite tau :)
jangan pernah padam dlm ingatan awk ^^,
saya nak awak tau ..yang saya sayangkan awak sgt2 ! ketat2 ! sendat2! 
JIWANGNYAAA !!! 

ok laa !! sampai sini sahaja entry kali ni,actually banyak lagi yang nak cerite dalam blog ni,,
tapi mata dah ngantok pula .. 
*
**
***
kepada yang sudi singgah & baca entry ni .. doakan laa kami semoga jodoh panjang ^^,
20.12.2012 .. kami genap 1 year ^^, alhamdulillah .. 

Sunday, 9 December 2012

- DUIT GAJI -

assalamualaikum kengkawan blog :) .. uhhh .. rasa lame sgt xentry blog ni laa .. rasa rindu la pulak ..  
ok entry kali ni nak cakap pasal duit gaji .. ^^,
alhamdulillah dah masuk 3 bulan kerja .. 
walaupon duit gaji tak seberapa .. 
tapi dapat la beli ape yang aq ingin kan :) ... alhamdulillah ..
dengan situasi kerja kat sana happy sgt2 .. 
untie malie,untie sonia,kak azizah .. n ramai lagi ..
mesti 1 ari nanty kte rindu nak borak2 dengan korang ..
lagi2 untie sonia .. rindu nak dengar mulut untie yang bising tu .. hehe ..
lau cakap dalam telefon pnye la laju .. hehe ..

so duit gaji tu .. aq dapat belikan .. cinta hati & mak aq baju .. :)

HADIAH UNTUK MY MUM ... 

 jubah kuning for u mum :)

tudung 2 layer for u jugak mum :)

ok .. aq beli jubah & tudung tu kat masjid india :) ..
sempena hari lahir mak 20.12.2012 :)
siyez murah gile2 tau ^^,
esok yana pos baju & tudung ni kat johor ..
yana harap mak suka dengan pemberian yana ni ...

HADIAH UNTUK CINTA HATI PULA ..

kemeja lengan panjang untuk my love ^^, PDI .. 

hadiah ni sempena 1year kteorg cpl :) 20.12.2012 
alhamdulillah ... cepat sgt mase berlalu .. 
semoga jodoh kami panjang smpi akhir hayat .. amin3 .. 

rasa seronok .. dapat belikan baju untuk orang yang tersayang ^^,
pakai duit gaji pulak tu .. hasil titik peluh aq ^^, ...