My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Thursday, 13 December 2012


Salam  1 malaysia .. huaaa Nampak tak yang aq ni semangat jadi anak Malaysia .. hehe .. so kali ni aq nak cerita tentang perjalanan hidup aq sebagai seorang AWEK ! fuuh .. bukan isteri tau .. hehe .. hakikatnye saya CIK ok !! bukan PUAN ! hahaha ..

NI MUKADIMAH DULU TAU … BARU LA SYOK KN ?? HEHE ..

.. BEST TAK JADI AWEK ORANG NI ??
..  APA YANG BEST NYE EHK ??
.. TAK RASA DIKONGKONG KE HIDUP NI ??

BLA …  BLAA .. BLAAA … MACAM2 LAGI SOALAN YANG BERMAIN DIFIKIRAN AQ,,BAHKAN KORANG JUGA KN ? …

JAWAPAN NYE :

.. MEMANG BEST JADI AWEK ORANG NI .. BAGI AQ LAA KAA KAN,TAK TAHU LA LAU KORANG ..

.. APA YANG BESTNYE EHK ??
 ** PERGI MANA-MANA ADA ORANG JAGA “ BODYGUARD” HEHE ..
**  KADANG-KADANG MERASA DIRI DISAYANGI,AMBIL BERAT, MACAM2 LAGI ..
** SO MACAM AQ NI JAUH DARI FAMILY,SO CINTA HATI LA YANG MENJAGA AQ KAT SINI .. TQ MUHAMMAD AZIEF BIN AZMI  ..
** LEPAS TU KAN YANG PALING BEST SEKALI !!! CINTA HATI BELANJA MAKAN,MINUM,BAJU,, MACAM2 LAGI LAA .. TAK ADA LA SELALU & TAK ADA LA MENGHARAP SANGAT .. YANG AQ HARAPKAN ADALAH KASIH SAYANG YANG DIA BAGI …

HIDUP DIKONGKONG ???
 ** URM ,, RASA TU MEMANG LA RASA , TAPI AQ KENA FAHAM LA .. CINTA HATI SAYANGKAN AQ .. SEBAB TU DIA KONGKONG AQ .. 

*
**
perjalanan hidup aq sebagai seorang awek kepada sang arjuna + cinta hati ni sangat menarik,bertuah aq kenal dengan dia,dari 1st jumpa,,tak sangka perangai dia macam gini,periang,baik,manja,bertolak ansur,tidak berkira,sangup susah senang dengan aq .. 
bersyukur sangat allah pertemukan aq dan sang arjuna :) ..
selama 1year kami berkasih { wah berkasih tu ! xmengagak ! haha } ..
macam2 yang kami tempuh .. detik suka dan duka :) .. 
semua nya dalam memory aq ni .. bukan hanya dalam memori kepala sahaja ..
tapi .. gambar2 aq dan dia .. macam2 lagi .. 
ya allah aq terlalu sygkn dy ..
jangan kau ambil dia ya allah selagi mata aq masih terbuka :) ..
aq tak mampu hidup tanpa dia .. selepas family aq :) ..

****
kalau nak cerita 1 persatu .. memang panjang entry ni .. so aq cerita mana yang terlintas dalam kepala otak ni je la .. hehe ..

** dia datang tengah-tengah malam umah aq,hanya untuk hantar burger dekat aq .. sebab aq tak makan malam lagi .. sumpah terharu sgt2 .. 
** dia tak pernah merungut walaupon tu salah aq .. dia tetap menjadi air .. menasihat & pujuk aq if aq tengah marah,selama aq dengan cinta hati ni hanya SEKALI sahaja dia tengking aq .. mse tu dia memang betul2 marah . { maafkan kite tau gemok ! }
** dia sangup hantar aq kat mana saja aq nak pergi laupun tempat tu jauh .. { tq syg }
** yang paling tak boleh lupa !! masa aq keracunan makanan,dia belikan ubat kat farmasi,,
{betul pulak ubat yang syg sye beli kn? } hehe .. tq again syg :)
** haaa tak lupa jugak .. kami pergi BERCUTI !! kat PENANG ! KAT MELAKA ! KAT KEDAH !

 
   haa,ni tiket2 yang kteorg pergi holiday .. syg, u know what,bukan gambar sahaja yang sye simpan tapi bende2 ni semua sye masih simpan,biar la jadi kenangan masa hari tua kte nanti & anak2 kte :)..insyallah..

syg happy sangat2 pegi holiday dengan b ^^,
- yang kereta api tu,kteorg g bukit bendera PENANG !
- yang ade tulisan A'FAMOSA tu kami pergi MELAKA ! mandi manda :)
- pas tu ADULT tu kteorg pergi kat TIMESQUARE :) ... beronok-ronok tau kteorg .. hehehe ..

haa ni pula resit2 yang aq simpan :) .. actually banyak lagi,tapi yang ni je laa snap,hehe ..
so...
- resit parking kereta masa dekat melaka ..
- masa nak masuk ANIMAL WORLD.. kat melaka 
- resit hotel yang kteorang lepak :) .. kat melaka jugak ..
- haa yang warne hijau tu,resit kteorg punya kesihatan .. kat TASIK TITIWANGSA .. 
- ada resit cuci gigi :) .. 
- actually aq ada simpan semua tiket2 wayang yang kteorang tengok,tapi aq lupa laa letak kat mana,maklumlaa banyak sangat benda yang nak dipikirkan .. hahahaa .. :) 

huaaa ... banyak tak anak patung aq ?? hehe ..
anak patung ni aq ngn cinta hati men kat tempat game .. :) cinta hati aq pandai gile ambil patung2 ni .. { maceh syg :) } so kalau dulu duduk kat PV12 lagi kteorg mesti main game ni .. 1 bulan 5 ringgit .. hehe ^^,
tapi sekarang masing2 dah duduk jauh .. dah tak main lagi laa .. :( .. so k .. 




***
awak ... saya harap hubungan kite sampai syurga ... ingat semua kenangan kite tau :)
jangan pernah padam dlm ingatan awk ^^,
saya nak awak tau ..yang saya sayangkan awak sgt2 ! ketat2 ! sendat2! 
JIWANGNYAAA !!! 

ok laa !! sampai sini sahaja entry kali ni,actually banyak lagi yang nak cerite dalam blog ni,,
tapi mata dah ngantok pula .. 
*
**
***
kepada yang sudi singgah & baca entry ni .. doakan laa kami semoga jodoh panjang ^^,
20.12.2012 .. kami genap 1 year ^^, alhamdulillah .. 

0 ulasan:

Post a Comment