My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Saturday, 31 August 2013

you still in my heart


alhamdulillah dengan berkat kesabaran kami berdua untuk harungi hubungan ini .. dengan keredhaan dri kedua org tua alhamdulillah hubungan kami sehingga kehari ini .. 
lagi 4 montth cukup 2year hubungan kami ... 
walaupun tak ade ikatan yang kukuh in sha allah 1 ari nanti allah akan beri jalan untuk kami berdua ke peringkat seterusnyee ... 

bukan senang untuk menjaga hubungan kekal lama .. macam2 dugaan dan rintangan yang kami lalui .. tetapi alhamdulillah kami berdua boleh selesaikan if ada masalah yang melanda n jangan cepat melatah if masalah datang walau sebesar mana pun .. alhamdulillah juga dikurniakan seorang teman hidup seperti dia .. sabar harungi dalam segala hal,,susah senang kami bersama .. ape yang penting perlu memahami antara 1 sama lain,tolong menolong,, 

haaa lagi 1 .. cemburu!! bagi aku cemburu tu boleh sebabnye cemburu ni tanda sayangkan .. ?? tapi .. jangan la melampau sangat .. kadang2 cemburu ni pun boleh buat hubungan renggang ...

maybe hubungan aku dulu pernah kecundang,tapi tak bermakna dunia ni terus hancur n gelap .. alhamdulillah kerana allah pertemukan si gemok ni dalam hidup aku .. bersyukur .. :) dan apa2 pun yang berlaku YOU STILL IN MY HEART ...

dan sekarang bukan masa untuk main2 lagi dalam hubungan .. kene matang dah .. yela umur dah berapakan .. nak mencari bkn senang .. so bile dah ade hargai la betul2 .. jangan 1 hari nanti menyesal ..  dan xperlu nak memilih sangat .. pada aku asalkan sedap mata memandang,ade pekerjaan,ade ilmu pengetahuan,bertangungjawab dah cukup .. 


kwn2 .. jangan tanya 
- korang dah lama kawan bile nak kawen ??

kalau la aku tahu bila .. anytime aku boleh bagitahu kat korang ... 
jodoh,pertemuan,zuriat semua tu allah sahaja yang tahu ... kami hanya mampu merancang .. 
apa yang paling penting doakan kami kekal .. amin ...


selamat hari merdeka







MERDEKA! MERDEKA ! MERDEKA !


Thursday, 15 August 2013

hadiah BESDAY !!


with mak & abah .. mereka yang sentiasa disisi saat susah dan senang .. saat sedih dan ketawa .. terima kasih yana ucapkan kerana mak dan abah menjaga dari dalam perut sehingga la sekarang .. boleh membaca,boleh berjalan,,jasa mak dan abah sangat tinggi dan ternilai.. yana tak tahu 1 hari nanti andai ditakdirkan kita berpisah atas ketentuan ilahi .. boleh tak yana hidup berdikari .. boleh tak yana ketawa seperti sekarang .. hmm .. mak dan abah .. berhempas pulas dengan tulang empat kerat .. membesarkan yana dan adik2 .. menyekolahkan untuk berjayakan yana .. tanpa rasa penat .. tanpa mengeluh sikit pun .. terima kasih untuk segalanya mak .. yana akan balas jasa mak dan abah :) ... itu janji yana .. 


hadiah yang paling TAK BOLEH DILUPAKAN .. !! SPECIAL !!
sebenarnya besday aq lambat lagi .. tapi abah ckp " takut nanti masa besday yana,yana kat kl tak dapat balik johor sambut sama2 dengan abah,mak n adik2 .. so sambut la awal .. tu laa mak ada cakap " mak ada hadiah special untuk besday yana,sempena umur 21 tahun "
TUPtup !!! ... 

Mak : ok la,mak nak hadiah yana jam ni 
Aq : ok laa dan aq ngatkan jam biasa2 la kan .. 
Mak : anggaran harga jam tu RM(***) biarla rahisa :) .. 
Aq : mak anggaran mak tu kan mahal sangat .. 
Mak : tak apa mak dah pasang niat memang nak bagi yana anggaran harga jam macam tu ..  

then aq cari la jam tangan dengan anggaran mak aq bagi :) last jam tangan BONIA menjadi pilihan hati ku ! :) 

terima kasih juga kepada abah bagi hadiah besday yana duit .. yana simpan bank je laa .. buat duit KAWIN ! hahaha :P


EID 2013


SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI SEKELUARGA .. 

alhamdulillah..bertemu lagi hari raya pada tahun 2013,,raya tahun ni sangat meriah dari tahun2 lepas .. kerana sepupu semua balik raya umah atok .. 

ok laaa mls nak entry banyak-banyak .. so korang tengok je la pix2 syawal 2013 kami :) 


memang every year kami akan anyam ketupat .. tapi bukan aq la yang anyam,sebab dari dulu belajar x pandai2 .. buat2 tebarai ! then aq mule PUTUS ASA ! haha .. so yang anyam ketupat tu MAK n ADIK je .. kerja aq just masukkan beras dalam ketupat tu .. (senang je kerja aq) :P
kebiasaannye KETUPAT ANYAM tu untuk family makan .. KETUPAT SEGERA tu untuk sedara mara :) ..


so sambil tunggu aq masukkan beras dalam ketupat tu,jejaka jejaka malaya sediakan kayu2 .. sebabnyee kiteorang memang masak ketupat & goreng ayam kat DAPUR KAYU !! .. baru la nampak suasana KAMPUNG doh .. 


oh yeee !! ni last iftar :) .. bersama sama sanak saudara .. sambil buat tahlil sket .. 


woooo ... ini laa saat yang ditunggu tunggu !! MAIN MERCUN BEB !! .. lepas ishak je kiteorang kuar umah dengan gamaknye bakar mercun .. pakcik dari kl bawah mercum MERDEKA !! 49das,dy bwak 2 kotak !! .. memang macam perang la kampung tu haha .. siyes sonoh ..then kami stop kejap sebab tunggu ketibaan sepupu dari larkin,sebab tunang dy bawak MERCUN MERDEKA yg 139 das !!!! gile laaa weeeyh .. kami dapat FREE je sebabnyee tunang sepupu tu polis,di rampas .. then dy amek ! xgune punya polis .. hahaa ..


1 syawal .. saat yang ditungu tunggu .. bermaaf2 dengan mak abah,sedara mara :) .. yang penting tahun ni STILL dapat DUIT RAYA !!! hahaa .. even pergi rumah sedara mara sekalipun .. hehe .. 


i luv my family ... 


ni adik lelaki,paling kuat nagnjing ! kuat kutuk aq ! semua kuat ... datang dekat aq memohon ampun .. haha .. kelakar .. tengah mintak maaf pun boleh kutuk orang ! dapat kucupan dari si pendengki ni ! lau x bukan main susah suruh cium .. tapi sambil cium tu sempat cakap " tembam sangat la pipi kak yana ni,terbenam n penyek hidung abangngah .. hahaha " KUANG ASAM punye adik !! .. 

ni pula .. kami beraya rumah jiran-jiran atok :) .. seronok sangat ... gelagat masing2 macam apa ...


haaa ni bju raya untuk 2 syawal :) .. 

ok laa .. tq kepada yang sudi baca yee entry aq kali ni :) .. harap dapat jumpa tahun depan dengan kemeriahan yang sama ...