My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Thursday, 15 August 2013

EID 2013


SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI SEKELUARGA .. 

alhamdulillah..bertemu lagi hari raya pada tahun 2013,,raya tahun ni sangat meriah dari tahun2 lepas .. kerana sepupu semua balik raya umah atok .. 

ok laaa mls nak entry banyak-banyak .. so korang tengok je la pix2 syawal 2013 kami :) 


memang every year kami akan anyam ketupat .. tapi bukan aq la yang anyam,sebab dari dulu belajar x pandai2 .. buat2 tebarai ! then aq mule PUTUS ASA ! haha .. so yang anyam ketupat tu MAK n ADIK je .. kerja aq just masukkan beras dalam ketupat tu .. (senang je kerja aq) :P
kebiasaannye KETUPAT ANYAM tu untuk family makan .. KETUPAT SEGERA tu untuk sedara mara :) ..


so sambil tunggu aq masukkan beras dalam ketupat tu,jejaka jejaka malaya sediakan kayu2 .. sebabnyee kiteorang memang masak ketupat & goreng ayam kat DAPUR KAYU !! .. baru la nampak suasana KAMPUNG doh .. 


oh yeee !! ni last iftar :) .. bersama sama sanak saudara .. sambil buat tahlil sket .. 


woooo ... ini laa saat yang ditunggu tunggu !! MAIN MERCUN BEB !! .. lepas ishak je kiteorang kuar umah dengan gamaknye bakar mercun .. pakcik dari kl bawah mercum MERDEKA !! 49das,dy bwak 2 kotak !! .. memang macam perang la kampung tu haha .. siyes sonoh ..then kami stop kejap sebab tunggu ketibaan sepupu dari larkin,sebab tunang dy bawak MERCUN MERDEKA yg 139 das !!!! gile laaa weeeyh .. kami dapat FREE je sebabnyee tunang sepupu tu polis,di rampas .. then dy amek ! xgune punya polis .. hahaa ..


1 syawal .. saat yang ditungu tunggu .. bermaaf2 dengan mak abah,sedara mara :) .. yang penting tahun ni STILL dapat DUIT RAYA !!! hahaa .. even pergi rumah sedara mara sekalipun .. hehe .. 


i luv my family ... 


ni adik lelaki,paling kuat nagnjing ! kuat kutuk aq ! semua kuat ... datang dekat aq memohon ampun .. haha .. kelakar .. tengah mintak maaf pun boleh kutuk orang ! dapat kucupan dari si pendengki ni ! lau x bukan main susah suruh cium .. tapi sambil cium tu sempat cakap " tembam sangat la pipi kak yana ni,terbenam n penyek hidung abangngah .. hahaha " KUANG ASAM punye adik !! .. 

ni pula .. kami beraya rumah jiran-jiran atok :) .. seronok sangat ... gelagat masing2 macam apa ...


haaa ni bju raya untuk 2 syawal :) .. 

ok laa .. tq kepada yang sudi baca yee entry aq kali ni :) .. harap dapat jumpa tahun depan dengan kemeriahan yang sama ... 

0 ulasan:

Post a Comment