My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Wednesday, 31 October 2012

* AKU DAH PUTUS DENGAN DIA *

“aku dan dia dah putus…”
“kenapa?”
“aku dah x sayangkan dia. pelik bukan.tiba-tiba saja perasaan tu hilang”
“kau pasti dengan keputusan kau.kau x kesiankan dia? dia sayang kau…”
“kesian la jugak. tapi bila aku fikir balik. lagi kesian kalau aku teruskan. aku dah x mampu…”
“buatlah apa yang kau rasa terbaik….”

selepas setahun.

“aku geram. dia tipu aku. lepas setahun baru aku tahu…”
“kenapa? apa yang dah jadi…?”
“dia ada ramai perempuan belakang aku. dia tipu aku.aku rasa pedih. terlalu pedih…”
“kenapa kau pedih. kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”
“entah. mungkin rasa dikhianati. x dihargai.mungkin kalau aku sayang dia. sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka. rabak. koyak. patah….”
“lupakanlah. jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…tidurlah dah lewat…”
“aku tak boleh stop. mata aku x boleh nak lelap .kecewa aku menggunung. otak aku overtime….”

beberapa bulan kemudian

“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”
“kau ada jawapan?”
…senyum “ada…mudah.”
“apa dia?”
“bila aku pandang semua benda yang jadi tu ada hikmah.aku mula refleksi balik segala apa yang aku dah buat.apa yang jadi dalam hidup aku.dan aku dapat jawapan.kau nak tahu?”
“kongsi lah…”
“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun.mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku.dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku.sedangkan banyak benda yang aku lalai.hubungan aku dengan Allah aku terabai.”
“maksud kau?”
“aku banyak berfikir.refleksi balik segalanya.cari jawpan pada soalan-soalan aku.aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah.leka dengan cinta lelaki.aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki.aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta.nak tahu sesuatu?”
“teruskan aku dengar…”
“aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah.sekarang aku rasa aku tahu kenapa.aku belum cukup baik.dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah.tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.

Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu.lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”

“so sekarang?”
“aku tengah berjuang.menjadi lebih baik.doakan.selangkah.dua langkah…aku sedang berlari.mendekati Pencipta…”
“lelaki?cinta?”
“hanya yang Halal.janji Allah itu pasti.”
“kau yakin sekarang?rasa lebih baik?”
“alhamdulillah.semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh.cahaya itu yang buat aku bangun.dan ketenangan itu milik aku.sungguh,hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung.aku khilaf.sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.

Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku.mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja.tapi sekarang aku dah sedar,faham tanggungjawab aku.Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini.syukur ”

Sunday, 28 October 2012

assalamualaikum sume .. 
uh ! lame jgak tak update blog ny ..

kalau lama tak update opcoz laa banyak bende nk story kan :)

ok .. yana nak cerita pasal yana pegi I-CITY !! WOW...

 waa .. pic yana ngan sape tu ..lalalaa ..
ok laa yana pegi i-cty ngan MAK,ADIK&CINTA HATI YANA :)
actually mak datang KL ade rombongan sekolah.. so dalam kesempatan ni yana datang laa bawak cinta hati jumpe mak .. untuk kenal2 .. hihikk .. sumpah SERONOK gilee :) .. kiteorang masuk snow same2 .. snap pic same2 .. macam kat pic sebelah kanan tu :) .. terasa la diri ni macam kat kota LONDON sekejap ! hehe .. lama jugak laa kiteorang kat dalam snow tu .. lepas keluar dari snow tu kiteorang pegi amek gambar kat lampu2 I-CTY tu .. huhu ~  

                   




    haaa.. pic sebelah kiri ni pulak .. pic adik yana dengan cinta hati :)..  





                                                          lepas penat berjalan 1 hari suntuk .. kiteorang makan kat YAZID BURGER BAKAR ! yuumyyyy :) .. actually pic sebelah tu bkan pic dia .. pic tu amek dari google je :) .. btw .. burger kat yazid tu mmg sedap .. masa kiteorang datang sana mmg ramai orang .. daging dia berat 250g .. tebal .. padat .. sos lada hitam dia mmg terasa laa kat tekak ni ooow .. macam burger kat MCD .. hihii .. roti dia pon tak sama langsung ngn kedai2 jual burger tau .. roti dy sumpah lembut glee besar plak tu . harga dia pon berpatutan .. only RM 10.00 :) murah kn ?? haa ade yang cakap mahal ?? hurmm .. tak ape laa korang pegi dulu kedai dia .. rasa .. lau mahal pon memang ok laa .. macam yana suka makan KOBIS ! so kobis banyak gile dia letaakkk !!~ haa lagi 1 .. dy ade BURGER KING BAKAR weyh ~ .. memang besar glee .. RM 40.00 :) ..   http://www.youtube.com/watch?v=vw5KCkQI0mc&feature=related ( ni vedio dia :) .. masuk tv3 tu :)) 

* yazid burger ni terletak kat belakang UNISEL shah alam,seksyen 7
* kedai yazid burger ni buka dari pukul 5 hingga lewat malam 
* burger king yang yana cakap kat atas tu berat dia 1kg .. boleh makan 4-5 orang :)
*        
Harga untuk saiz 1kg - RM40
Harga untuk saiz 500g - RM20
Harga untuk saiz 250g - RM10
Berat ditimbang mengikut berat daging yang dipilih.
 
 haa ni laa owner dia wif burger king nya :)
 
burger king bakar dari jarak dekat :)

mesti terliur sapa yang tengok burger ni kan ?? yana yang entry pasal ni pon terliur dah .. rasa nak pegi lagi pon ade .. hehee ..
so korang apa tunggu lagi .. jom serbu YAZID BURGER ni .. tolong laa bangsa kita :) ..
                       

Sunday, 14 October 2012

** 9 bulan dalam sejarah **

9 bulan dalam sejarah ??
agak2 ape yang korang rasa??

biasenye lau cakap pasal 9 bulan ni ..
mesti pasal pregnant kn ?? haa?? what ?? pregnant ?? huhuhu ~

cumelnye muke budak ni .. hehee .. * terkejut ye ur mum pregnant? * huhu

tp ...
bukan pasal pregnant ok !!
jgn salah paham ye pembaca .. huhu ..
yana belum nikah laa ...

SO ,,, mesti korang ..
NAK TAHU KAN ??haa..

*
**
***

JENG ! JENG ! JENG ! ....

pn aniza,yana,azief

siapa PN ANIZA tu ?? hehee
ok dia adalah emak saya :))
seorang emak yg faham akan anak2 nye ..
boleh konsi segala masalah .. :)
yeeaahh ! itu la emak saya .. emak saya yg terbaik dalam dunia ni ^^,
ok .. !!

alhamdulillah .. setelah 9bulan berkawan dengan muhammad azief ..
selama ni sang buah hati bebual ngn mak dalam fon je ..
akhirnya si buah hati dapat jumpa my mum :) ..
dia cakap nak kenal-kenal biar bagi rapat ..
yana happy sangat ...
yang TAK HAPPY ! abah tak ikut ! hmm :(

mak datang KL .. sebab ada kursus .. so mak lepak kat hotel MAS AIRLINE ..
alaa tempat pilot2 tu .. hehee ..
masa nak pergi sana .. hujan .. nasib baek tak lebat sgt ..
sampai2 sne jee .. kitaorang terus dapat makan ! FREE lg tau ...
yana makan LAMB CHOP ! azief mkn BHUN .. 

lepas makan tu kami bebual2 .. :)
sang buah hati agak kekok laa pada awalnye .. pas2 lame2 ok je :))
alhamdulillah .. :)) syukur sangat2 ..
 dalam qol 10 tu kami blek :))

** next week my mum datang kl lagi sebab bawak rombongan bdak tahun6 **
so sang buah hati dapat jumpa mak lagi :))
ok guys .. tgu entry seterusnyaa :)

Tuesday, 2 October 2012

..:: kerja ::..

gud morning sume :) .. 
aq bangun pagi2 ni untuk update blog ni :)

tajuk kerja ?? ape ye ??
actually .. aq dah dapat kerja dekat dang wangi / bekerja sebagai operator call :)) alhamdulillah ..
hari2 aq datang kerja ngadap komputer .. ngadap telefon .. bercakap dengan orang ..

ni logo syarikat yang aq nak kje nty ..

haa lebih kurang mcm ni la nanti aq keje :) 

MACAM MANA SITUASI KERJA DIA ??

>aq tak tahu lagi situasi kerja dia macam mana .. bab hari ini baru start keje :)
>tp .. supervisor dia mmg baik .. ramah .. pndai buat lawak .. tapi adakalanya garang .. 
[biase la kn .. kene la garang .. baru la pekerja takot :P]
> kawan2 pula .. aq pun xtahu .. tapi apa yang aq harapkan .. suma baik2 .. senang laa nty nak kerje kn .. 
xde la tension bagai .. huhuhu

MACAM MANA AQ BOLEH TAHU KAT SITU ADE KERJA KOSONG ??

> al-kisahnya bermula macam ni .. huhu .. kawan aq ALONG yang bagitahu kat situ ada kerje .. TQ ALONG :))

AQ KERJA DENGAN SIAPA ???

>aq bukan sorang2 keje kat situ .. CINTA HATI : MUHAMMAD AZIEF pon kerja tempat yang sama 
>biase laa cinta hati saya tu .. kemana saya pegi .. mesti dia ada .. :))
>so aq pergi keje senang la sikit .. ade transport .. aq naik motor FZ dia la .. hihii

APA YANG AQ HARAPKAN ??

> dapat bekerja dengan tenang ..
> tahan dengan karenah customer2 yang aq call nanti ..
> dan permudahkn segala urusan aq bila bekerja nanti :) ..
amin mudah mudahan .. 

DUIT GAJI TU NANTI APA YANG AQ NAK BUAT ????

> 1st sekali mesti laa nak belanja family makan kn :) .. gaji pertama la katekan ...
>belikan adik2 aq barang yang dia nak :))
>belikan baju mak & abah ..
> simpan sikit dalam bank .. untuk masa depan nanti
> pas dah satel,baru la beli barang2 yang aq nak .. macam2 yang aq nak .. hahaa :))
> pas2 pegi holiday .. 

** eee macam2 laa lagi **